Naiskuoropiiristä Pytingiksi

Naiskuoro Pytinki perustettiin vuonna 1994 Ruukin kansalaisopiston naiskuoropiirinä, jona se yhä toimii. Tällä hetkellä Pytinki-kuorossa laulaa aktiivisesti parikymmentä energistä laulajaa, jotka tulevat laajalta alueelta Siikajoen kunnasta sekä lähikunnista kuten Raahesta, Limingasta, Kempeleestä ja Oulusta. Kuoron ohjelmisto on monipuolinen koostuen kansanlauluista, klassisista ja uudemmista naiskuorolauluista, hengellisestä musiikista sekä viihdelauluista. Syksystä 2004 kuoroa on johtanut ansiokkaasti ja uuden oppimiseen innostavasti oululainen laulunopettaja, musiikkipedagogi Sanna Jaako. Tätä ennen kuoroa johti Marja-Leena Hyttinen, joka loi kuorolle vankan klassisen pohjan.

Pytinki-kuoro on kuulunut Sulasoliin ja Suomen Naiskuoroliittoon vuodesta 1996 asti. Vuosien varrella kuoro onkin osallistunut moniin kuorokatselmuksiin, laulujuhlille ja Naiskuoroliiton koulutuksiin. Kuoron jäsenet ovatkin suorittaneet ahkerasti laulajan perus-, taito- ja mestarimerkkejä. Tästä palkintona Suomen Naiskuoroliitto valitsi Pytinki-kuoron Vuoden 2004 Kellokas -kuoroksi. Laulamisen iloa kuoro on välittänyt lukuisilla esiintymisillä kotiseudulla, kotimaassa sekä esiintymismatkoilla Virossa, Latviassa, Espanjassa ja Saksassa. Vuosien aikana Pytinki-kuorolta on ilmestynyt kolme äänitettä: vuonna 1998 kansanlaulukokoelma Tuulen tuoksua, vuonna 2006 jouluäänite Joulu loisteesi luo sekä uusin, 2015 loppuvuodesta ilmestynyt hengellinen levy Siis sydämestä laulan.

Jos jotakuta kiinnostaa katsoa konserttihistoriamme, niin tästä linkistä löytyy lista konserteistamme, sekä niissä esittämämme kappaleet word-dokumenttina (listaa ei ole vähään aikaan ehditty päivittää, mutta historia käy siitä kyllä ilmi :)